Fileri-botoks/hijaluron

Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina ili hijaluron se najčešće koristi za popunjavanje bora na licu i vratu, za lifting lica, kao i za hidrataciju i ispravljanje neravnina na koži celog lica.

Hijaluronska kiselina je prirodna amino-kiselina koja je sastavni deo ljudskog organizma od čega je 50% sadržano u koži. To je supstanca u obliku gela koja ima ulogu potpore kolagenim vlaknima i čini kožu elastičnom i čvrstom.

Posle 30 godine života, proizvodnja hijaluronske kiseline se znatno smanjuje čime dolazi i do smanjenja kolagena i elastina. Kao rezultat toga počinju da se vide bore, da se gubi volumen, da opada mišićni tonus kože.

Hijaluronska kiselina se može koristiti  za nazolabijalne bore, jagodice, bore oko očiju, čela, vrata i dekoletea, kao i za popunjavanje usana. Tako dobijamo prirodan, lep i podmlađen izgled.

sajt fileri  fin

Tretman hijaluronskom kiselinom

Željeno mesto se pre svega tretira lokalnom anestezijom, nakon čega se ultrafinim iglicama ubrizgavaju hijaluronski fileri direktno u kožu. Tretman je jednostavan, bezbedan i bezbolan, traje od 10-30 minuta, a rezultati su momentalno vidljivi. Koža postaje zategnuta i glatka, podiže se mišićni tonus kože i vraća svežina. Radi dugotrajnog efekta na lice i usne, preporučuje se dopuna u roku od 15-30 dana od inicijalne terapije.

Efekti tretmana hijaluronskim filerima

  • Efekti su vidljivi odmah posle prve terapije
  • Hijaluron daje koži volumen i elastičnost
  • Koža je hidrirana, zategnuta i glatka
  • Duboke bore su momentalno umanjene za 80%, a efekat  iz dana u dan postaje sve bolji
  • Početne i plitke bore su odmah manje vidljive
  • Ožiljci i ostale neravnine su znatno ublaženi
-