LASERSKA REJUVENACIJA VAGINE

Šta je cilj vaginalne rejuvenacije?

Ovo je tretman koji se može preporučiti svakoj ženi, bez obzira da li je rađala ili ne. Laserskom rejuvenacijom dolazi do jačanja i zatezanja vezivnog tkiva vagine, zadebljanja i obnove sluznice, uklanjanja suvoće vagine i sprečavanja nekontrolisanog mokrenja što smanjuje potrebu za hirurškom intervencijom. Naime na već ranije oštećeno vezivno tkivo, tokom godina dolazi do smanjenja nivoa ženskih polnih hormona. Upravo ovo ima presudnu ulogu u opuštanju vaginalnog zida, kao i područja velikih i malih usana. Posledično dolazi do nekontrolisanog mokrenja, atrofije i suvoće vagine, peckanja i bolova što znatno utiče na kvalitet života žene.

Kako izgleda intervencija?

U našoj ordianaciji koristimo K BLUE DERMA laser kome dajemo prednost u odnosu na ostale slične uređaje na tržištu. Reč je o laseru poslednje generacije koji omogućava pristup lečenju uz minimalan broj tretmana. Obično se savjetuju tri intervencije za koje nije potrebna posebna priprema, kao ni postoperativni oporavak. Intervencija je bezbolna (koristi se lokalni anestetik), efikasna, te nema neželjenih efekata ili kontraindikacija.

Koliko traje intervencija i kakav je oporavak?

Intervencija traje do 30 minuta. Nakon toga vracate se svojim svakodnevnim aktivnostima. Oporavak je brz i lak .

Kome je namenjen tretman? 

Ženama nakon porođaja, nezavisno od životne dobi, kao i onima u menopauzi

  • true markstres urinarna inkontinencija
  • true markvaginalna atrofija
  • true markbolni odnosi
  • true markpeckanje i bolovi u vagini
  • true markpojačan vaginalni sekret uz česte upale
  • true markopuštenost zida vagine
  • true markpoboljšanje seksualnog života

Da li je potrebna priprema pred tretman?

Pacijentkinjama koje nisu obavljale redovne ginekološke kontrole obično, savetujemo set uobičajenih ginekoloških pregleda kao što su vaginalni bris (ne stariji od 15 dana)  i PAPA nalaz star do godinu dana.

Imate dodatna pitanja?

Zakažite besplatne konsultacije!

Pozovite nas

+ 381 62 39 82 41

Ili nas kontaktirajte putem forme

Zakazite konsultaciju